Триває оновлення державних будівельних норм щодо благоустрою. Наразі пропонується до обговорення перша редакція зміни №3 до ДБН Б.2.2-5:2011 «Планування та забудова міст, селищ і функціональних територій. Благоустрій територій». Про це повідомила заступниця Міністра розвитку громад та територій Наталія Козловська.

«Оновлення державних будівельних норм щодо благоустрою територій важливе передусім для підвищення безпеки та комфорту громадян. Зміни передбачають використання новітніх підходів до створення безпечного та інклюзивного середовища у містах», – зазначила Наталія Козловська.

Зауважимо, що проєкт змін розроблено ДП «Науково-дослідний та конструкторсько-технологічний інститут міського господарства» на замовлення Мінрегіону з урахуванням кращого європейського досвіду. Проектом Зміни №3 ДБН передбачається встановити вимоги щодо планувальних та технічних рішень пішохідних зон прибудинкових територій з метою забезпечення вимог інклюзивності та безпечності.

З проєктом змін до ДБН Б.2.2-5:2011 «Планування та забудова міст, селищ і функціональних територій. Благоустрій територій» можна ознайомитись за посиланням http://surl.li/aonmr

5 листопада 2021 року о 14-00 відбудуться публічні обговорення проекту першої редакції Зміни №3 ДБН Б.2.2-5:2011 «Планування та забудова міст, селищ і функціональних територій. Благоустрій територій» в форматі ZOOM.

Приєднатись до обговорення можна за посиланням: https://bit.ly/3q3FEK4